email notifications are not always send when publishing a document

Since I passed on Nuxeo LTS2016 , when a user publish a document to a section , sometimes the notification is send, but most of the time it's not. On my 5.8 platform, it used to work fine. I have the message in the server.log :

2018-09-26 12:12:21,795 WARN  [ajp-bio-0.0.0.0-9550-exec-142] [org.nuxeo.ecm.platform.publisher.impl.finder.AbstractRootSectionsFinder] Section with ID=723de645-9005-442a-9f41-84b53a185ce1 not found for document with ID=fd5280b8-855b-4550-892f-3d2a0bc43241

Section with ID=723de645-9005-442a-9f41-84b53a185ce1 actually does not exist . S , I have two question:

  • how can I suppress this section ID ?
  • why email notification is not send in this case?

Thanks for any suggestion, Regards, Henri

PS :

0 votes

1 answers

172 views

ANSWER

Can you provide more information about what is currently configured and how it is configured to send email etc?
11/28/2018



HI,

Here is more interesting information (the information above are obsolete).

my system config : CentOS 7 jdk1.8.0_181 nuxeo-server-tomcat-8.10-HF30

on my test server instance, I can see in the Admin / Monitoring :

notificationListener NotificationEventListener(async) 2 calls 566ms 95,45%

But on my prod server, notificationListener is not listenning : it seems working the first time as the comment notification was sent.

Then, org.nuxeo.ecm.platform.ec.notification.NotificationEventListener.handleEvent() is never excuted for the next comments.

The synchronous listeners work well.

Thanks for any suggestion Henri

PS : my smtp config works fine :

  • Protocole d'envoi des emails : smtp
  • Nom d'hôte pour la connexion transport : localhost
  • Numéro de port pour la connexion transport : 25
0 votes



After a while, It seems that on my test server, the notificationListener is frozen also (even if it appairs in the Monotring / Asynchonous Event List)

The method EmailHelper.sendmail() is not executed anymore .

12/12/2018