livedit IE issues while FF works fine: how to debug?

I have some serious issues with LiveEdit. When I have a Firefox session to a remote Nuxeo 5.4 DM I can see icons for MS Office and Open/Libre Office. I can configure the plugin, check it is there. And actually, I can use the office suites from Nuxeo. Next I close the Firefox session and I open a session in Internet Exploer: no icons… As nothing happens/can happen no log file is created. Also: no extension or something can be seen in IE. No errors, nothing in eventlogs. This makes it very difficult to check if LiveEdit is installed correctly. If it is enabled, etc. Without errors it is hard to tell what is wrong.

Testing took place on 2 machines: Windows 7 pro 64 bit LibreOffice IE 10 (as came with Win7) nuxeo-liveedit-ooo-lateststable.exe 06-Jan-2012 17:30 11M nuxeo-liveedit-msoffice-x64-ie-2.4.5.msi 13-May-2013 18:08 1.5M nuxeo-liveedit-ff-protocolhandler-0.5.2.xpi 04-Jan-2012 16:17 20K nuxeo-liveedit-openoffice-distribution-2.4.0.exe 06-Jan-2012 17:30 11M Remote Nuxeo 5.4 DM

Windows 7 pro 32 bit Libre Office Open Office MS Office 2010 plus IE 10 (as came with Win7) nuxeo-liveedit-ooo-lateststable.exe 06-Jan-2012 17:30 11M nuxeo-liveedit-msoffice-x86-ie-2.4.5.msi 13-May-2013 18:08 1.5M nuxeo-liveedit-ff-protocolhandler-0.5.2.xpi 04-Jan-2012 16:17 20K nuxeo-liveedit-openoffice-distribution-2.4.0.exe 06-Jan-2012 17:30 11M Remote Nuxeo 5.4 DM

How can I check that everything is installed correctly? How can I debug this please?

0 votes

1 answers

981 views

ANSWER



hello,

the IE extension is not perfectly working since IE9 because its loading doesn't change the headers sent by the browser, what breaks the detection client side.

You need to activate the detection server side in templates/common/config/nuxeo.properties with that line org.nuxeo.ecm.platform.liveedit.config=server

The drawback is everybody will see the LiveEdit icons, even if LiveEdit is not installed on the client computer.

0 votes